Dreaming the Labyrinth
Sensing the Labyrinth
Walking the Labyrinth
Balancing the Labyrinth

Open events will be held, where you will have the opportunity to walk the Labyrinth. If you are interested in  this unique personal experience, then look under events and sign up for Straagaarden’s news mail.

Der vil blive holdt åbne arrangementer, hvor du selv har mulighed for at gå labyrinten. Hvis du er interesseret i at få denne unikke personlige oplevelse, så se under events og skriv dig op til Straagaardens nyhedsmail.

 

Straagaardens Labyrint blev født den 21. december 2017 ved vintersolhverv, (af oldnordisk hverfa, der betyder at vende) hvor mørket ender og lyset vender tilbage på årets korteste dag, hvor solen er længst syd for ækvator.

Labyrinten er en smuk replika af Chartres Labyrinten, som med sin diameter på 12,5 meter, gør, at du kommer til at gå 262 meter ind til rosen i midten – og det samme ud igen. Din indre rejse vil være over ½ kilometer. På rejsen vil du være favnet af labyrintens 112 spidser, der som et tandhjul styrker din gang og skaber en vortex af energi.

I midten af labyrinten er der lagt Dhutsi eller “blessings pills”, som gennem et større ritual og ceremoni er velsignet af munke på Dalai Lamas palads i Dharamsala.

“The beginning of the path to the center of the labyrinth illustrates the pseudo-symmetrical pattern. It looks symmetrical, but it is not. The path transition from segment one, to segment two, and then to segment three and segment four. The path thereafter return to the former segments. The apparent lack of cohesion is the reason why we, in our understanding of the labyrinth, work with it as four segments: dreaming, sensing, walking and balancing the labyrinth – interconnected as one but living separately.”

Labyrinten er blevet kaldt The Sacred Path eller Chemin de Jérusalem (vejen til Jerusalem), da den giver dig mulighed for at forbinde dig til noget mere og andet end dig selv og bliver anset som en hellig fordybelses vej. En vej, som forstærker en meditativ oplevelse.

At gå labyrinten er en meget personlig og unik oplevelse.

Rejsen giver dig ro, centrering og fokus i livet. Mange går labyrinten med et spørgsmål, som labyrinten fungerer som katalysator for. Andre går labyrinten som en transformations proces: På rejsen ind til midtens rose, efterlader de alt det, der ikke længere tjener dem. I rosen beder de om på rejsen tilbage at få alt det, de nu har brug for i livet. Endelig er der de, der går labyrinten meditativt uden fokus – de efterlader deres stress og jag udenfor – og går med et tomt sind uden nogen konkret forventning, og lader det ske, der skal ske. Vejen og valget er dit eget.

 

Labyrinten

Billedet du ser er en afbildning af labyrinten i Katedralen i Chartres, som er fra omkring år 1220. Den har en ganglængde på næsten 300 meter og en diameter på 12,88 meter.

Vi ved, at vikingerne ankom til chartres og efterlod deres labyrinter overalt hvor de passerede. Det er meget sandsynligt, at de har konstrueret denne labyrint i Chartres. Selvom vi ved at kompasset blev opfundet af kineserne og kommunikeret til araberne i middelalderen og derefter videre til europæerne, så virker det som om at vikingerne besad denne viden tidligere. Vi har en indikation ved orienteringen i Chartres, som ikke er helt reglementeret i den forstand at dens akse (43grader og 5 sekunder øst) ikke korresponderer med nogle af de mulige retninger for solopgang eller solnedgang. Den er placeret næsten 10 grader fra solopgang på dato for solhverv (52 grader og 18 sekunder øst) .

Denne orientering må være nedarvet fra vikingerne, der var i Chartres, da den svarer til med en grads forskel til stedet for solopgang for dagen for sommersolhverv på øen Gotland i Sverige.

Kilde: John et Odette Ketley-Laporte; Chartres le labyrinthe déchiffre.

“In order to find our way, we must get lost.”

Bayo Akomolafe