Dreaming the Labyrinth, Sensing the Labyrinth, Walking the Labyrinth, Balancing the Labyrinth

Straagaardens Labyrint blev født den 21. december 2017 ved vintersolhverv, (af oldnordisk hverfa, der betyder at vende) hvor mørket ender og lyset vender tilbage på årets korteste dag, hvor solen er længst syd for ækvator.

Torben, Christian, Jan og Sascha´s kærlige hænder og mange andre, som var forbi, lagde deres energi i skabelsesprocessen.

“The beginning of the path to the center of the labyrinth illustrates the pseudo-symmetrical pattern. It looks symmetrical, but it is not. The path transition from segment one, to segment two, and then to segment three and segment four. The path thereafter return to the former segments. The apparent lack of cohesion is the reason why we, in our understanding of the labyrinth, work with it as four segments: dreaming, sensing, walking and balancing the labyrinth – interconnected as one but living separately.”

Labyrinten

Billedet du ser er en afbildning af labyrinten i Katedralen i Chartres, som er fra omkring år 1220. Den har en ganglængde på næsten 300 meter og en diameter på 12,88 meter.

Vi ved, at vikingerne ankom til chartres og efterlod deres labyrinter overalt hvor de passerede. Det er meget sandsynligt, at de har konstrueret denne labyrint i Chartres. Selvom vi ved at kompasset blev opfundet af kineserne og kommunikeret til araberne i middelalderen og derefter videre til europæerne, så virker det som om at vikingerne besad denne viden tidligere. Vi har en indikation ved orienteringen i Chartres, som ikke er helt reglementeret i den forstand at dens akse (43grader og 5 sekunder øst) ikke korresponderer med nogle af de mulige retninger for solopgang eller solnedgang. Den er placeret næsten 10 grader fra solopgang på dato for solhverv (52 grader og 18 sekunder øst) .

Denne orientering må være nedarvet fra vikingerne, der var i Chartres, da den svarer til med en grads forskel til stedet for solopgang for dagen for sommersolhverv på øen Gotland i Sverige.

Kilde: John et Odette Ketley-Laporte; Chartres le labyrinthe déchiffre.

“In order to find our way, we must get lost.”

Bayo Akomolafe